0988 341 277
Пон - Нед 09:00 - 19:00

От нашия блог

почистено мазе
Трикове за ефикасно почистване на мазета

Мазето е мястото, отредено за складиране на неща, за които няма място в апартамента ни, но които продължаваме да използваме. Това най-често са зимнина и празни буркани, гумите за колата, летни или зимни, ски екипировка като шейни, колела. Ако имаме деца то мазето често се оказва препълнено с шейни, ролери, тротинетки и други детски играчки. Поради тази причина е необходимо често и периодично почистване на мазето, за да не се занемарява и да се увреждат вашите вещи.

С течение на времето при липса на навик за регулярно почистване и подреждане, мазето може да се окаже задръстено от много ненужни вещи. Така неговото пространство за ползване постепенно ще намалява, докато един ден вече няма да може да се влиза в него. За да не се стига дотам е добре да се прилагат следните трикове за ефикасно почистване на мазета.

Ето ги и нашите съвети за почистване на мазета

Сортиране и изхвърляне на отпадъци и ненужни вещи

Най-важното и първо условие за бързо и ефикасно почистване на мазета това е да извадите и сортирате вашите вещи. Направете няколко купчинки, като едната купчинка да съдържа предмети, които ще запазите, другата купчинка – вещи, който не ви трябват и желаете да изхвърлите и купчинка с вещи, които възнамерявате да подарите или продадете. По този начин ще се отървете от всичко непотребно, което сте трупали години наред и сте отлагали изхвърлянето им. Повечето от вас може би не знаят, но изхвърлянето на отпадъци от подобен тип е абсолютно забранено да се изхвърлят в уличните контейнери за битови отпадъци. За тази цел можете да се възползвате от нашите услуги за отдаване на контейнери под наем, с помощта на които бързо и лесно, ще ви отървем от старите и непотребни вещи, които няма къде да изхвърлите.

Лесно и бързо почистване на мазета

След, като вече сте сортирали вашите вещи и изхвърлили ненужните такива е ред да им намерите подходящи места. Максимално използване на пространството в мазето. Ако не разполагате с подходящи места за определени вещи, то можете да монтирате допълнителни лавици с различна големина според нуждите и големината на мазето. На пазара има специални куки, които позволяват закачване на големи велосипеди на стена. Те също може да се ползват и за окачване на гумите на колата за стената. Така се отваря пространство в мазето.

Сезонно почистване на мазе

Сезонното почистване на мазета позволява периодична оценка на вещите и изхвърляне на ненужните. Ако детето е пораснало, то очевидно малкото колело или тротинетка вече няма защо да се пазят. Могат да се подарят на деца в нужда или на приятелски деца. Също, според състоянието им, могат да се продадат в Интернет. Така не само се освобождава пространство, но и пари, които могат да се използват според нуждите на семейството. Често в мазетата се съхраняват дрехи и обувки. Добре е да са в специални вакуумни пликове, които да ги предпазват от влагата. Всеизвестното правило е, че ако една вещ не се ползва в продължение на една година, то тя е ненужна. Дори и със сантиментална стойност, ако не носите дрехи и обувки, то няма смисъл да заемат място в мазето ви. Има групи в социалните мрежи, където могат да се подарят или продадат, според състоянието им.

Веднъж годишно предаване на празни опаковки от латекс и други строителни материали, лекарства с изтекъл срок на годност. Всяко освежаване и ремонтиране на апартамент води и до натрупването на празни опаковки от материали. Те не могат просто така да бъдат изхвърлени нито в общия боклук, нито в кофите за разделно събиране на отпадъци. Същото важи и за лекарствата с изтекъл срок на годност. В големите градове съществуват т.нар. мобилни събирателни пунктове, където могат да се предават домакински препарати и химикали, лекарства с изтекъл срок на годност, лакове и бояджийски материали и други. Местоположението на тези пунктове се обявява на страницата на съответната община.