ClickCease

От нашия блог

контейнер за отпадъци
Какво да правим с ненужните и стари вещи

Преди да предприемем акцията по освобождаване от ненужните и стари и вещи е добре да ги сортираме по категории. Това ще ни помогне да се ориентираме какво може да направим с тях.

Какво да правим със старите дрехи и обувки

Деца в семейството е равнозначно на значително количество дрехи, които се носят по един-два сезона, поради бързото им израстване. Затова и родителите често прибягват до акцията предай нататък. Ако имате познати с по-малки деца от вашите може да им предложите дрехи и обувки. Важно е да са в добро състояние. Същото важи и ако решите да ги оставите в пунктовете за събиране на дрехи от Червения кръст. Освен състоянието има и изискване да са опаковани в торбичка за да не се разсипят при пренасянето им. Пунктове за събиране на дрехи от Червения кръст има в градовете София, Варна, Пловдив и Перник. На сайта на Червения кръст може да се види местоположението им за всеки от тези градове. Някои от търговските вериги за дрехи също имат кампания за рециклиране на текстил. Тук отпада изискването дрехата да е в добро състояние, подходящи са всякакви скъсани и износени дрехи. Домашното рециклиране също е вариант, особено ако обичате да шиете и да работите с ръцете си.

Какво да правим със старата неработеща техника

Техниката се дели на бяла и черна. Към бялата техника спадат всички домакински електроуреди като печка, миялна, пералня, сушилня и т.н. Черна техника са телевизорът, компютрите и мобилните устройства. Ако техниката е развалена единственият вариант е да се предаде за рециклиране. В София съществува т.нар. мобилни звена, които могат да дойдат на адрес и безплатно да извозят минимум 6 електроуреда. Големите търговски вериги също предлагат тази услуга, да приемат техника, която не работи срещу закупена нова от тях. Единственото условие, е че клиентът трябва да я занесе на място. Не могат да я вземат от място. Ако говорим за техника, която е морално остаряла, но работеща, то тогава може да се предложи на близки и приятели, да се подари на хора в нужда. Има групи в интернет пространството, които приемат лаптопи и компютри и ги подготвят за ползване от ученици в нужда или ги препродават на по-ниска цена.

Спортни уреди. Според състоянието им могат да бъдат продадени в сътветните сайтове, подарени на близки или дарени.

Какво да правим със старите и ненужни мебели

При старите мебели принципът е като при спортните уреди. Според състоянието им първо се опитайте да ги продадете. Има различни сайтове и групи, където това може да се случи. Друг вариант, ако не ви се занимава с продажби, е да ги подарите на познати или на непознати. Последните може да намерите в съответните групи в интернет пространството, които са насочени към подаряване/освобождаване на ненужни вещи. Ще се учудите, но има хора, за които старото зелено кресло от баба ви се оказва дълго чакано. Последният вариант е да прибегнете до услугите на мобилните групи, които освен техника изнасят и стари мебели.

Наем на контейнер за отпадъци

Ако притежавате по много от всички стари вещи, които изброихме по-горе, то най-добрия възможен вариант да се справите в тази ситуация е наем на контейнер за отпадъци. Ние от Konteiner-trans.com предлагаме два вида контейнери 4 кубикови и 7 кубикови. Събраните боклуци извозваме до регламентирани сметища, а на вас ще спестим чуденето къде да ги извърлите. Спестете време и енергия, а се възползвайте от нашите супер добри цени за наем на контейнер.